Çocuklar için beslenme, yetiskinlerin beslenmesinden çok daha önemlidir . Çocukların gelecekte saglıklı bireyler olabilmeleri için dengeli bir beslenme düzenine ve hareketli yasam tarzına sahip olmaları büyük önem tasıyor. Saglıklı beslenme çocugun bedensel, sosyal ve duygusal gelisimi üzerinde önemli rol oynuyor. Çocukluk çagında kazanılan saglıklı beslenme alıskanlıkları, hayatın sonraki dönemlerini etkileyerek ileriki yaslarda ortaya çıkabilecek sorunları önlemede de oldukça etkili.
ZEKAYI GELİŞTİRİYOR
Zeytinyagı içerigindeki yag asitleri ve E vitamini sayesinde zekâ gelisimine katkıda bulunuyor. Zeytinyagının düzenli tüketimi sinirlerdeki akıskanlıgı dogru biçimde saglamaya, hafızayı kuvvetlendirmeye, beyin hücrelerinin yenilenmesine, ögrenme kabiliyetinin ve okul basarısının artmasına yardımcı oluyor. Bu yüzden okul çagındaki çocukların günlük beslenmesinde 2-5 yemek kasıgı zeytinyagı kullanmakta fayda vardır.
Orman meyveli, bademli ve yulaflı sütlaç
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı pirinç
600 ml süt
2 çorba kaşığı toz badem
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
8-10 adet badem, kıyılmış
1 çorba kaşığı yulaf
1 çorba kaşığı Komili Organik Sızma Zeytinyağı
Yabanmersini
Ahududu
YAPILIŞI: Süt ve pirinci bir tencereye alıp ocağa koyun. Kaynama noktasına gelince altını kısın. Aralıklı olarak karıştırarak 20 dakika pişirdikten sonra toz bademi ve vanilya özütünü ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Komili Organik Sızma Zeytinyağı'nı bir tavada ısıtıp yulafı ve bademi ekleyin. Hafif renk alana kadar kavurup ocaktan alın. Sütlacı henüz ılıkken kaselere pay edin. Üzerine kavrulmuş yulaf ve bademden serpiştirip yabanmersini ve ahududu ekleyerek servis edin
Balık kroketli mini dürümler
MALZEMELER:
250 gr. mezgit filetosu, derisiz, kılçıksız
50 gr. un
2 adet yumurta, çırpılmış
50 gr. ekmek kırıntısı (ya da galeta unu)
3 adet tortilla (lavaş) ekmeği
Marul yaprakları
3 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi
1 adet salatalık, boylamasına dörde bölünmüş
1/2 adet havuç, ince çubuk doğranmış
1 adet yeşil soğan sapı, ince kıyılmış
4 çorba kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Balığı dikdörtgen parçalar şeklinde kesip bir kaba alın. Hafifçe tuzlayıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Yeşil zeytin ezmesini kıyılmış yeşil soğan ve bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı ile karıştırın. Çırpılmış yumurtayı, unu ve ekmek kırıntısını ayrı kaplara alın. 3 kaşık Komili Sızma Zeytinyağı'nı bir tavada kızdırın. Balıkları buzdolabından çıkarıp sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Tavaya atıp arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu üstüne çıkarıp fazla yağını süzdürün. Tortilla ekmeklerine zeytin ezmesi karışımından sürüp üzerine marul yaprakları yerleştirin. 3 adet balık kroket, bir parça salatalık ve biraz havuç koyup dürüm şeklinde sarın. Her bir dürümü üçe bölüp arzuya göre renkli kağıtlara sararak servis edin.
Komili'nin çocuklarınız için hazırladığı birbirinden lezzetli tariflere www.komilizeytinyagi.com.tr/komili-hakiki-lezzet-atolyesi/enfes-lezzetler/bebek-ve-cocuk-tarifleri linkinden ulaşabilirsiniz.