Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadelede başı çeken İskandinav ülkesi Norveç, çevreci uygulamaları orduya da yansıttı. Ordu sözcüsü Eystein Kvarving, Norveçli askerlere pazartesi günleri vejetaryen yemek çıkarılacağını duyurdu. "Etsiz Pazartesi" adlı proje dahilinde yemekhanelerde sadece sebze yemekleri çıkacak. Kvarving, projeyle ekonomik değil sadece çevresel fayda hedeflendiğini bildirdi. Uzmanlar bu sayede ordunun et tüketiminde yıllık 150 tonluk bir azalmanın meydana geleceğini öngörüyor. "Gelecek Bizim Ellerimizde" adlı çevreci sivil toplum örgütünün başkanı Arild Hermstad ise uygulamanın çevreye olduğu kadar askerlerin sağlıklı beslenmelerine de fayda sağlayacağını dile getirdi.