Dünyanın en ünlü şeflerinden Michelin yıldızlı Fransız Alain Ducasse, Paris'teki Plaza Athenee Otel'de bulunan restoranının mönüsünden kırmızı eti tamamen çıkardı. Yapılan yenilemenin ardından dün yeniden açılan restoranın mönüsünde bundan böyle "Sebze, tahıl, organik lifli ürünler ve balık bulunacak. Tükenen kaynaklara dikkat çekmek amacıyla böyle bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdiğini belirten vejetaryen şef Ducasse, yeni yemeklerinin, fırında pişirilmiş siyah pirinç ile balık, kalamar ile ahtapot, bulgur ile Akdeniz balıkları ve kabuklu deniz ürünleri içereceğini söyledi. Tokyo, Londra, Paris ve New York gibi dünyanın çok farklı yerlerinde restoranı olan Ducasse, aynı uygulamanın diğer restoranlarında da başlayacağını söyledi.
ET YOK AMA YİNE PAHALI
Çağdaş Fransız mutfağının temsilcisi şefin bu uygulaması, Fransız basınında geniş yer buldu. Mönüden etin çıkartılmış olmasına rağmen restorandaki yüksek fiyatlarda değişiklik yapılmaması ise eleştirildi. Restorandaki bir akşam yemeğinin ücreti 380 eurodan başlıyor.