X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Simidin üzümlüsünü ürettiler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Simidin üzümlüsünü ürettiler

  • Giriş Tarihi: 9.1.2013 15:46

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kuru üzümlü üretildi.

Üzümün iç piyasada tüketimini artırmak için üzümlü ürettiler.Pastane işletmecisi Aytaç ve Selçuk Coşkun kardeşler, içine kaşar ve zeytin konularak yapılan ''sosyete" simidinin kuru üzümlüsünü üreterek satışlarını ikiye katladı.

İç piyasada kuru üzüm tüketimini artırmak amacıyla Saruhanlı Ziraat Odası'nın başlattığı kampanyaya destek vermek ve simit satışlarını artırmak için böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Aytaç Coşkun, vatandaşların kuru üzümlü simide ilgi gösterdiğini ve satışlarını ikiye katladıklarını ifade etti.
Coşkun, içine kaşar ve zeytin konularak yapılan ve halk arasında sosyete simidi olarak bilinen bu ürünün diğer simitlere göre pahalı olmasına rağmen daha fazla satıldığını söyledi.

Ziraat Odasının kampanyasına destek vermek hem de simide olan ilgiyi artırmak için kuru üzümlü simit ürettiklerini anlatan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten de müşterilerimiz büyük ilgi gösterdi. Kuru üzüm simide farklı bir tat verdi. Eğer vatandaşların talebi devam ederse üzümlü simit üretimimizi devam ettirerek patent alacağız.''

Aytaç ve Selçuk Coşkun kardeşlerin bu çalışmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da, şöyle konuştu: ''Kuru üzüm bir gıda sektörüne daha girdi. Eğer üzümün bu tür çalışmalarla iç piyasadaki tüketimini artırırsak, pazar payını da artırırız. Bu sayede üzüm tüketiminde çok büyük artış olacağına inanıyorum. Simit yıllardan beri kahvaltı sofralarımızı süsledi. Ümit ediyorum simitle beraber kuru üzüm de temel besin maddelerimiz arasına

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.