X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Armolanın tadı araştırılıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Armolanın tadı araştırılıyor

  • Giriş Tarihi: 24.1.2013

Seferihisar Belediyesi, ilçeye özgü armola peynirinin yapılışı hakkında bilimsel araştırma başlattı. İlçenin sakin şehir oluşuyla ünlenen peynir, yöresel ürünlerin satıldığı www.seferipazar. com'da da en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Keçi peyniri suyunun ve peynir kırıklarının lor ve yoğurt ile iyice yoğrulmasıyla elde edilen yumuşak bir peynir çeşidi olan armolanın lezzet profilini çıkarmak için Seferihisar Belediyesi, peynir üreticileri ve üniversiteler ile işbirliğine gitti. Belediyede akademisyenler ve üreticilerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, "Herkesin tadına hayran kaldığı armola peynirinin lezzet profilinin çıkarılması için çalışma başlattık. Armolamızın tadını arıyoruz. Seferihisar'ın köyleri tek tek gezilecek. Yapımında kullanılan malzemelerin oranları doğru tespit edilecek. Araştırma, geleneksel Seferihisar armolasının gelecek nesillere doğru aktarılmasını ve ilçenin ismiyle özdeşleşmesini sağlayacak" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.