İzmir Kantinciler Odası, Milli Eğitim, Sağlık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının hazırladığı "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları" çalışmasını kitap haline getirdi, üyelerine dağıttı. İzmir'deki tüm okulların kantin işletmecileri ve personelinin katıldığı ve iki hafta süren eğitim seminerinde bakanlık uzmanları ayrıca hijyen kuralları da anlatıldı. İzmirli kantincilerin Türkiye'de örnek gösterildiğini hatırlatan Oda Başkanı Rasim Topçu, "Okul kantinlerimiz parmakla gösteriliyor. Veli de, öğrenci de, okul yöneticileri de memnun. Bunun nedeni üyelerimizin işlerine büyük hassasiyet göstermesi ve sorumluluk duygusu içinde çalışmalarıdır. Oda yönetimi olarak bizler de değişen kanunları ve gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ederek üyelerimize aktarıyor, okul kantinlerinin hijyen kurallarına uygun şekilde hizmet vermelerine katkı koyuyoruz. Eğitim seminerlerine tüm üyelerimiz katıldı ve üç bakanlığın onayını taşıyan sertifikalarını aldılar" dedi.
TSE KRİTERLERİNE UYGUN
Bu sertifikaların çok önemli olduğunu da vurgulayan Topçu, şunları söyledi: "Kantin işleten arkadaşlarımız mesleklerini TSE kriterlerine uygun yapmaktadır. İzmir'de kantinler merdiven altlarından çıkarılmış, lüks kafeterya haline dönüştürülmüştür. Üyelerimiz ticareti 2. planda tutarak, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine önem veriyorlar. Bakanlığın satışını yasakladığı ürünleri okullarda satmıyoruz."