16-19 Mayıs 2013 günlerinde İzmir Uluslarası Fuar Alanı'nda organize edilen OLIVTECH - 3. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknoloji Fuarı'nda, ödüllü zeytinyağları tadımı yapıldı. Giorgetti Sol D'oro & Agrifood Fuarı Uluslararası Zeytinyağı Yarışması ve Konferansı'nın Başkanı tarafından yapılan sunumda; yarışmada altın, gümüş ve bronz derece alan zeytinyağları hakkında bilgiler verildi, tadım gerçekleştirildi. İlk üç kategoride seçilecek en iyi zeytinyağı için, zeytinyağının bir defa değil beş defa testten geçmesi gerektiğini belirten Giorgetti, birinci seçilen zeytinyağına altın, ikincisine gümüş. üçüncüsüne de bronz derecesi verildiğini söyledi. Kaliteli zeytinyağının nasıl anlaşılacağı konusunda bilgiler veren Giorgetti, "Kaliteli bir zeytinyağında herhangi bir oksidan ve koku olmamalı. Zeytinyağının kalitesini daha iyi anlamak için küçük kaplara konan zeytinyağı önce iki elle ısıtılarak koklanmalı ve iki, üç solumadan sonra zeytinyağı analiz edilmeli. Koku analizinden sonra ise tatsal analize geçiliyor. Küçük bir miktar dilimizin ucuna alıyoruz biraz ağız içinde tutuyoruz dil üzerinde oluşacak herhangi bir nüansı hessedebiliyoruz. Zeytinyağının tadının biraz acı ve ekşi olması gerekiyor, böyle olması tadılan bu zeytinyağının kalitesini göstermektedir" diye konuştu.