Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından yürütülen 'Uluslararası Mutfak Kültürleri' dersine öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Eğitim gezileri kapsamında başarılı mutfakların usta şefleri ile buluşan Yaşarlı öğrenciler ekmek yapımından çikolatanın formülüne, özgün sos yapımından şarap kültürüne kadar pek çok konuda bilgi sahibi oluyorlar. Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nün 3'üncü sınıf ve lisansüstü öğrencilere yönelik olarak başlattığı seçmeli "Uluslararası Mutfak Kültürleri" dersi içerik ve işleyiş yöntemi ile de dikkat çekiyor. Uluslararası mutfak sanatı inceliklerinin anlatıldığı derslerde İzmir'in önde gelen otel ve restoranlarının mutfak ekipleri öğrencilerle bir araya geliyor. İlk olarak DoubleTree by Hilton Kuşadası, Vera Melissa Gourmet Chef Restaurant ve Urla Şarapçılık İşletmesi'nin konuğu olan öğrencilerin aldıkları eğitimler hakkında bilgi veren Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta, "Eğitim gezilerinde öğrenciler ekmek yapımının esaslarından, çikolatanın formülüne, temel besin girdilerinin üretiminden, farklı ülkelere özgün sosların yapımına ilişkin pişirme pratiklerine kadar kendilerini geliştirme fırsatını buldular. Ayrıca öğrencilerimize üzüm ve bağların özelliklerinden, şarabın üretim ve satış aşamasına kadar süreci demonstrasyon yöntemiyle izleme ve tadım eğitimi verildi. Dünya mutfakları ile ilgili çalışmalarımız yıl sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.