X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Akdeniz mutfağının modern sunumu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Akdeniz mutfağının modern sunumu

  • Giriş Tarihi: 9.6.2013

Lezzet düşkünleri için sihirli dokunuşlar ile harikalar yaratan virtüöz şef Yılmaz Öztürk ve eşi Hande Öztürk'ten Akdeniz mutfağına yeni yorumlar Alaçatı'daki L'Escargot Restoran'da

Alaçatı'da lezzet düşkünlerine kapılarını açan L'Escargot Restoran, işine ve birbirlerine aşık iki ismin tutkulu birlikteliğini ve profesyonelliğini yansıttığı bir mekan. Yılmaz Öztürk ve iletişimci eşi Hande Macunluoğlu Öztürk'ün birlikte işletmeciliğini üstlendiği, İzmir'e yeni bir nefes ve damak zevki getiren L'Escargot Restoran'ın şefliğini ve ev sahipliğini yapıyorlar. Meslek hayatına 1998 yılında Ankara'da başlayan Yılmaz Öztürk; 1999 - 2007 yılları arasında Mövenpick Hotel İstanbul, Four Seasons Hotel Sultanahmet gibi Türkiye'nin önde gelen otellerinin mutfaklarında çalıştı. Dünyanın en eski gastronomi derneği "Chaine des Rotisseurs"ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması'nda Gümüş Madalya aldı. Aynı zamanda Yılmaz Öztürk'ünde üyesi olduğu dernek; İzmir Bölgesindeki ilk yemekli toplantısını 2012'de L'Escargot Restraurant'ta gerçekleştirdi.

ÇOK ÖZEL MÖNÜ
2007-2010 yılları arasında Ilıca'daki Nars Otel'in mutfak şefliğini yapan Öztürk, o dönem otelin iletişiminden sorumlu Hande Hanım ile yolları da burada kesişmiş. İkili daha sonra Nars'tan sonraki duraklarının hayalini beraber kurmuş, burayı sıfırdan beraber yaratmışlar. L'Escargot, farklı zamanlara ait, oymalı antika sandalyelerin, dolapların, şamdanların özetle yaşanmışlığın bir mekanda vücut bulmuş hali. En güzel ayrıntılardan biri de hiç kuşkusuz restorana adını veren salyangozların seramiğe dönüşerek konduğu duvar. Yemeklere gelince.... Bir kere. mönüden "pesto soslu salyangoz'u" denemeden olmaz. Mönünün en dikkat çeken lezzeti: "L'Escargot" ismini aldığı "salyangoz." Aynı zamanda sakinliği, yavaş ama emin adımlarla gitmeyi sembolize eden "L'Escargot" Öztürk çiftinin hayata bakışını yansıtıyor. Bunun yanı sıra tabi ki şefin kendi imzasını taşıyan, özgün çeşitlerden oluşuyor. Çilek Gazpaço, somonla doldurulmuş küçük ravioli parçaları ve yaz sebzeleriyle zenginleştirilmiş Karides konsome, ahtapot jölesi, limonotu ilave edilmiş bisk soslu, kendi suyunda jölelendirilmiş ahtapot ve deniz mahsulleri ve kök sebzelerle hazırlanmış 'Ege Denizi Marmit' gibi damaklarınızı şaşırtacak lezzetler mönünün yıldızlarından. Bu lezzetlerin tümü ile tanışmak istiyorum derseniz küçük porsiyonlar eşliğindeki tadım mönüsünü deneyebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.