Başlarken...
İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri de kuşkusuz beslenme. İnsan her ne kadar yemek için yaşamıyor, yaşamak için yiyorsa da, bunu bir şölene çevirmek de gerçekten çok önemli. Günümüzde artık bu iş bir sektör olmuş. Ancak bu sektör içinde iyisi de var, kötüsü de. Bundan böyle yazarımız Sezer Altan, "en iyileri" arayıp bulacak, her çarşamba bu köşede Egeli Sabah okurlarıyla paylaşacak. Ne, nerede, nasıl sorularının yanıtlarını verecek...
Mavişehir Atakent'teki Gaziantep Mutfağı 27, bütün lezzetleri herkesin damak zevkine uyacak şekilde Antep'e gitmeden ayağınıza getiriyor. Mekanın sahibi Metin Tokatlıoğlu, aslında bir maden mühendisi. Ancak doğup büyüdüğü Gaziantep'i tanıtmak için görev yaptığı her yerde, gönüllü yemek elçiliğini üstlenmiş. Bölgesinin yöresel yemeklerini, tarihini, toplumsal ilişkilerini, insanını, değerlerini, turistik zenginliğini tanıtmak için özel çaba göstermiş. Bunu yaparken de özgünlükten hiç sapmamış. İşte böylesine bir kültürle ortaya çıkarılan Gaziantep Mutfağı 27, inanılmaz keyifli bir yer. Hem dinlendirici bir mekan hem de damak tadının keyfine varacağınız bir durak. Her şeyiyle doğal. Analıkızlı, yuvarlama, içli köfte, çiğ köfte, Ali nazik, soğansız lahmacun, beyti kebap, irmik tatlısını ve Antep'in meşhur baklavasını kolay kolay başka yerde bu kadar doğal bulamazsınız. Tokatlıoğlu, çok konuşmayı, kendini ve mekanını övmekten pek hoşlanmıyor. Gaziantep Mutfağı 27 için, "Antep'in en özel lezzetlerini doğal haliyle konuklarımıza sunuyoruz. Amacımız yediklerinden en az birinin lezzetini başka bir yerde tatmadıklarını söyletmek. Bunun için bütün ürünlerimiz doğal ve Gaziantep'ten geliyor. Kısa süre içinde gösterilen yoğun ilgi sorumluluğumuzu daha da artırıyor" demekle yetiniyor.