X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çesme'de Adana Sofrası kuruldu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Çesme'de Adana Sofrası kuruldu

  • Giriş Tarihi: 27.6.2013

Ustalarının özenle hazırlandığı mönüleri ve Adana'ya özgü ikramlarıyla ilçedeki mekanlar arasında öne çıkıyor

Bornova Manavkuyu'da 2011'de hizmet vermeye başlayan Osman Usta Adana Sofrası şimdi de Çeşme'de... Lezzet durağı, Ilıca'daki Azure Vista Rezidans'ın alt katında geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Mekan, özenle hazırlanan mönüleri ve Adana'ya özgü ikramlarıyla fark yaratıyor. Rahat ve ferah ortamı, kalitesi, temizliği, hijyeni, güler yüzlü ekibi, tescilli ustaları, değişik tat ve yöresel lezzetleri aynı anda sunuşuyla da dikkat çekiyor. Mesleğe Adana'da Kebapçı Mesut'un yanında başlayan Osman Çilenti, "32 yıldır bu sektörün içindeyim. Hayatımı bu mesleğe adadım. İşimi severek, ruhumu ve sevgimi katarak yapıyorum. En iyi ustalarla çalışıyorum" diyor. Gerçek Adana sofrası sunduklarını dile getiren Çilenti, yüzde 100 kuzu etinden 'bıçak kıyması' tabir edilen şekilde yaptıkları kebaplarla Adana lezzetini İzmirli ve tatil için Çeşme'yi seçen Türkiye'nin dört bir yanından gelen damak tutkunlarının ayağına getirdiklerini söylüyor. Lezzet serüvenlerinde kebaplarına tava, şaşlık, fırın kuzu pirzola ve tandırın yanı sıra yeni lezzetler kattıklarını da dile getiren Çilenti, şöyle devam ediyor: "Burası, Ege ve Güney mutfaklarının buluştuğu adres. Kullandığımız tüm ürünler doğal ve taze. Kebap çeşitlerimizin yanında soğuk mezelerimiz, pastırmalı humusumuz, içli köftemizle de iddialıyız. Çeşme'de de tıpkı Bornova'daki konseptle hizmete devam ediyoruz." Ben hem Bornova'daki hem de Çeşme Ilıca'daki iki mekana da konuk oldum. Ana yemekte mutlaka kebap denemenizi öneriyorum. Ben yedim ve gerçek Adana lezzetini aldım. Eğer tercihiniz dana eti ise o zaman şaşlık kebabı bence en doğru seçim. Gerçek dana eti lezzetini tatmak istiyorsanız bu tadı yemeden kalkmayın derim. Ege ve Girit mutfağına özgü mezelerin yanında Hatay yöresine has pastırmalı humus da gerçekten harika. Onu da tatmanızı tavsiye ediyorum. Bir dönem görevim gereği Hatay'da çok bulundum. Gerçek humusu orada tanıdım. İddia ediyorum ki, Osman Usta Adana Sofrası'nda sunulan humus da en az Hatay'da yapılan kadar lezzetli. Denemenizi öneriyorum. Ara sıcaklarda Gaziantep'in içli köftesi muhteşem. Uzun yıllar bu sektörün içindeyim. Sosyal tesis işletmeciliğimden biliyorum. İçli köfteyi bilmediğim yerde yemem. Çünkü çoğu yerde kırıntı etlerden yapılır. Osman Usta'da içli köfte de en orijinal haliyle yiyebileceğiniz lezzetlerden bir diğeri. Çeşme'de 7/24 hizmet veren Osman Usta Adana Sofrası enfes çorbaları ve pide ve lahmacun konusunda da iddialı Şimdiden afiyet olsun. Not almak isteyenler için telefon numarası: 723 13 13.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.