X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fecir ALPTEKİN: Sebebi vuslat
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Fecir ALPTEKİN: Sebebi vuslat

  • Giriş Tarihi: 29.6.2013

Alaçatı özleminin altında hava, su, deniz, güneş olduğu kadar "lezzet" zenginliğinin de payı var kuşkusuz. Mesela tekrar gidişlerime, kısa zamanda geri dönüşlerime sebep olan belli başlı mekanlardan söz edebilirim...

***

Evet, Alaçatı'ya kavuşmamı sağlayan yıldız isimlerden biri "Asma Yaprağı"! İki günlüğüne gitsem mutlaka 3 - 4 öğün kendimi burada buluyorum. Sonra, çok geçmeden canım yine Asma Yaprağı yemeklerinden çekiyor ve içgüdülerimin peşinde tekrar Alaçatı yollarına düşüyorum.
Köy meydanındaki eczaneleri geçince sağa dönüp yolu ve en önemlisi de kokuları takip ettiğinizde kendinizi zaten doğrudan "Asma Yaprağı"nda buluyorsunuz. Ağaçlar altında bir bahçe, mavi - beyaz tahta masa ve sandalyeler, huzur, lezzet...
Kabak mezesi sinkonta, çalkama, bugüne dek yediğim en güzel deniz börülcesi, mercimek fava, soğan erkeği, frig salatası, enginarlı kuskus, istifno otlu ve ay çekirdekli girit kabağı, tarator soslu şevketi bostan, bademli fasulye kavurması, beyaz peynirli patlıcan közleme, kabak çiçeği dolması... Hepsi küçük küçük tabaklarla servis ediliyor, gayet şık bir sofra kuruluveriyor. Hiç abartısız, hayatta yiyip yiyebileceğiniz en keyifli yemeklerden biri!
Yemeklere de bahçenin güzelliğine de doyum olmuyor. Ne desem, buradan aldığım keyfi nasıl tarif etsem diye düşünüyorum...
Kısa ve öz: Asma yaprağına aşk! http://www. asmayapragi.com.tr/

***

İkinci durağım, yine tam meydanda ama araya giren ağaçlar sayesinde aynı zamanda kuytu bir köşede kalan, korunaklı masanızda oturduğunuz yerden Kemal Paşa Caddesi'ni de azıcık seyredebileceğiniz "Barbun".. Tabii lezzetlerden kafanızı kaldırabilirseniz! Burası ciddi bir gurme restoran. Ben gittiğimde mutfakta tam altı şef işbaşındaydı... Ve yediğim her şey birer sanat eseriydi. Yemek isimlerinin menüde görünen sadeliğine sakın aldanmayın... Ahtapot salatası sipariş ediyorsunuz, patates püresi üzerinde portakal suyunda pişirilip lavantayla tatlandırılmış olarak geliyor önünüze... Barbun balığı, semizotu ve közlenmiş patlıcan sosu üzerinde... Karides, kızgın yağda kızarmış telkadayıf üzerinde viski sosuyla pişirilmiş olarak ve ballı yumurta sosuyla... Ve tüm bunların yanında ekşi mayalı köy ekmeği ve otlu Trabzon tereyağı enfes! www.barbunalacati.com

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.