Sağlıklı ekmek yemek için hükümetin 1 Temmuz'dan itibaren aldığı karar yürürlüğe girdi. Bundan sonra ekmeğin içine katkı maddesi konulmayacak. Çarşıda pazarda açık ekmek satılmayacak. Manisa'nın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muhasip Üye ve Matador Ekmek Fabrikası sahibi
Mehmet Yılmaz, yeni yayınlanan gıda kodeksi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ekmeğin değil, buğdaydaki katkı maddelerinin kaldırıldığını belirtti,
"Şimdiye kadar neden katkı maddesi kullanılıyordu onu irdelemek lazım. 30 yıllık bir hatadan dönülüyor. Biraz erken fark edildi" dedi. Mehmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayınladığı 30 Haziran 2013 tarihli Türk Gıda Kodeksi Katkı Maddeleri yönetmeliği hakkında bilgi aktardı. Türk Gıda Kodeksi'nin son üç yıl içinde 8-9 kez değiştiğini belirten Yılmaz, değişikliklerin gramajla, ekmekteki tuz ve kül oranıyla ilgili olduğunu söyledi, "Sadece ekmekte değil, tüm gıda maddelerinde katkı kaldırıldı" dedi.
Bakalım bu karar nasıl uygulanacak? İstenildiği gibi hayata geçebilecek mi? Bekleyelim görelim...