X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER SEZER ALTAN: Türk ve Alman lezzetleri burada
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

SEZER ALTAN: Türk ve Alman lezzetleri burada

  • Giriş Tarihi: 26.7.2013

Doğayla iç içe kahvaltı etmek ya da yemek yemek istiyorsanız Menemen Seyrek'e doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Gediz Üniversitesi yolundaki 'Mirim', tam aradığınız adres... Türk ve Alman mutfaklarının en güzel örneklerinin sunulduğu mekan, konuklarına sıcak ve samimi bir ortam vaat ediyor. Zengin ve egzotik mönüsüyle de dikkat çekiyor. Sahibi Okan Kınacı, 14 yıldır bu sektörün içinde olan bir isim. Almanya'da da halen çalışan iki mekanı bulunmakta olan Kınacı, 2008'e kadar burada görev yapmış. Almanya'da bulunan mekanın markası, 150 yıllık bir geçmişe dayanan üstün bir kalite belgelerine haiz olan firma, hizmet vermeye devam ediyor. Okan Bey, o yıl doğduğu topraklara hizmet için İzmir'e dönmüş. Ortaya da 'Mirim' çıkmış. Seyrek'in uçsuz bucaksız tarlaları arasında, huzurlu ve sakin atmosfere sahip mekan, 200 kişi kapasiteli. Mirim markası adı altında Türk gıda kodekslerine uygun gıda mühendisi, profesyonel personel gözetimi altında başlattığı catering hizmetleri ile çeşitli firmalara ekonomik hizmet vermektedir. Amaçları üstün kalitede olan servis anlayışı ile misafirlerine ve firmalara eşsiz lezzetler sunmak. 21 çeşit kahvaltı ve sınırsız çay kişi başı 15 lira. İsteğe bağlı olarak Seyrek'in meşhur kasabı Dedeoğlu'dan alınan sucuklarla yapılan yumurtanın tadı mükemmel. Sahanda yumurta ve omlet çeşitleri tek kelimeyle enfes. Almanya'da karaval zamanı yapılan 'Berliner', geleneksel bir yiyecek olan 'Strudel', içinde İsviçre çikolatası parçacıkları bulunan 'Mufin', bizdeki karşılığı ayçöreği olan çeşit çeşit 'Kruvasan' ise müthiş. Börek ve çörekler burada sipariş üzerine her an taze ve sıcak olarak servis ediliyor. Kilo almayı göze aldım, sizler için hepsinin tadına baktım. İnanın, hepsi de damak çatlatıyor. Yeşilin tüm tonlarının yer aldığı harika manzara eşliğinde insanın yedikçe yiyesi geliyor. Pizza ve pide çeşitleri de bir o kadar leziz. Okan Kınacı, sırlarının hamur ve kullanılan malzemede yattığını söylüyor, "Hamurda yöresel zeytinyağı ve süzme yoğurt kullanıyoruz. Pidede kullandığımız etimiz birinci sınıf dana. Pizzamızın sosu bize özel. Peynirimiz mozerella. Fabrikasyon üretim yapmıyoruz" diyor. Kiremitte köfte ve İzmir'de bir ilk olan uç kanat çok farklı. Tabldot da var. İşyerlerine servis de yapılıyor. Okan Bey, marka danışmanlık firması TVL Plus'la yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda franchisig görüşmelerinin son hızıyla devam ettiğini belirtiyor, "Mirim (efendim, azizim) markasını kısa sürede yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.