Bodrum'a ilk kez bundan 22 yıl önce turist olarak gelen ve aşık olduğu ilçeden bir daha hiç vazgeçmeyen Gabi Basinski (Pınar Uzaras) şimdi bölgenin en lezzetli doğal reçellerini üretiyor. Almanya'da yaşadığı yıllarda her yaz bir ülkeye tatile gittiğini ve Bodrum'u da ucuz bir yer olduğunu öğrendikten sonra tatil için tercih ettiğini belirten Basinski (Pınar Uzaras) şöyle konuştu: "Sanırım Nisan ayı idi. Bodrum'da otobüsten indiğimde her yer mis gibi mandalin çiçeği kokuyordu. İlk kez hissettiğim çekirdekli mandalin çiçeği kokusu bu ilçeyi sevmemin en önemli nedenlerinden biridir. İlçenin çevresi tamamen mandalin bahçesiydi ben buraya ilk geldiğimde.Sonunda Bodrum'da parmakla sayılacak kadar mandalin bahçesi kaldı." Bodrum'a üçüncü gelişinde o yıllarda fotoğraf sanatçısı olan Sedat Uzaras ile tanıştığını ve yaşamını bu ilçede sürdürmeye karar verdiğini belirten Gabi Basinski şunları söyledi: "İlk kez Bodrum mandalininden reçel yapmak geldi aklıma. İlk reçellerimi özellikle Almanya'daki annem için hazırladım. Çok talep geldi. Bu kez mandalin reçelini yaygın olarak üretip pazarlayamaz mıyız diye düşündük. Yaptığım reçeller Bodrum'da da çok beğenildi. Siparişler almaya başladık." Reçellerinde farklı ülkelerin tatlarından esinlendiğini belirten Gabi Basinski (Uzaras) "Mandalin çiçeğinin yanı sıra portakal, akasya,yasemin çiçekleri ve gelincikten reçeller üretiyorum. Reçellerim arasında kara kiraz- zencefil- beyaz çukulata, limon - lavanta, biberiye- portakal, çilek- kırmızı biber, Antep fıstığı- çilek, kırmızı incir, turunç-vanilya, yeşil eriklavanta reçeli de yer alıyor. Reçeller şarküterilerde özel kavanozlarda satılacak. Ağzının tadını bilenlerin her yerde bulabileceği bir ürün" diye konuştu.