Akuvatur Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tuncer, su ürünleri yetiştiriciliğinin 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 12,51 artarak, 212 bin 410 ton olarak gerçekleştiğini söyledi. Yetiştiricilik artmadığı zaman talebin ithalatla karşılanmak zorunda kalınacağını vurgulayan Tuncer, "Geçtiğimiz yıl yetiştiricilik üretiminin yüzde 52.52'si iç sularda, yüzde 47,48'i denizlerde gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli türler iç sularda yüzde 52,42 ile alabalık, denizlerde yüzde 30,84 ile levrek, yüzde 14,47 ile çipura oldu" diye konuştu. Çevre yasalarına uyumlu, açık denizlerde "temiz çevre, sağlıklı balık" sloganına uygun balık ürettiklerini söyleyen Tuncer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ürettiğimiz balıkların gıda güvenliğine uygunluğu bizim için çok önemli. Tüketici, balıklarımızı gönül rahatlığıyla yiyebilir. Çünkü kullandığımız yemler, balıklarımızın yaşadığı ortam, paketleme ve dağıtım operasyonları çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte ve hijyen kuralları uygulanmaktadır."