Gastroenteroloji Profesörü Ethem Tankurt, kahvenin karaciğer kanserine koruyucu etkisinin Kore'de yapılan uzun süreli ve büyük bir hasta grubunu kapsayan bir çalışma ile gösterildiğini söyledi. Bugüne kadar kahvenin bu özelliğinin gözlemlere dayandırıldığını ilk kez bilimsel istatistiki sonuçlar alındığını belirten Prof. Dr. Tankurt, "Çalışmada; yaşam boyu 20 bin fincan üzeri kahve tüketmiş kişilerde karaciğer kanseri oluşma riskinin normal ve sirozlu kişilerde yüzde 44-45 oranında daha az olduğu bulundu. Bu etkiden faydalanmak ise gençlikten itibaren, her gün üç fincan ve üzerinde kahve içmekle mümkün" dedi. Öte yandan Tankurt, kahve tüketiminin sakıncalı olduğu durumlarla ilgili de uyarıda bulundu. Reflüsü olanların kahve tüketim konusunda dikkatli olması gerektiğini kaydeden Tankurt, "Kafein içerdiği için kalp hastalıkları, ritm bozuklukları, hipertansiyonu olan kişilerin kahveyi ölçülü tüketmesi lazım" diye konuştu..