X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER "Kavurmayı yeşilliksiz yemeyin"
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

"Kavurmayı yeşilliksiz yemeyin"

  • Giriş Tarihi: 13.10.2013

Kurban etinden kavurma yeme hayalleri kurarken, İzmir Kent Hastanesi Diyetisyeni Seda Uşarer, Kurban Bayramı'nda bu geleneklerin tadını çıkarmamız için önemli ipuçları verdi. Kırmızı etin besin değerlerinden yararlanabilmek için yanında mutlaka limonlu yeşil salata yenilmesini önerirken, "C vitamini etteki demirin emilimini artırır. Etle birlikte içilecek asitli içeçekler, meyve suları bilinenin aksine sindirimi zorlaştırır. Bunun yerine ayran, yoğurt ya da cacık tercih edin" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.