X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ara Sokak'ta ev rahatlığı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ara Sokak'ta ev rahatlığı

  • Giriş Tarihi: 19.10.2013

Alsancak'taki Ara Sokak Meyhanesi, bir aile işletmesi olarak müşterilerine sunduğu meze, yemek ve gösterdiği sıcak ilgi ile herkesin dikkatini çekiyor

İzmir'de aranılan, özlenen damak tatlarının adresi Ara Sokak Meyhanesi, henüz bir buçuk yıl önce açılmasına rağmen herkesin beğenisini topluyor. Alsancak'taki meyhanesi, bir aile işletmesi olarak, müşterilerine sunduğu mezeler, yemekler ve gösterdiği ilgi ile dikkat çekiyor. Ara Sokak Meyhanesi sahipleri Nedim Dobada ve Neşe Tartan Dobada çiftinin, misafirlerine gösterdikleri yakın ilgi, Neşe Dobada'nın bizzat kendi elleriyle hazırladığı mezeler, Aytekin Oyburlar'ın hızlı servisi ve güleryüzü kısa sürede Ara Sokak müdavimlerini yaratmış. Aradan geçen bir buçuk yıl içinde önemli bir mesafe katettiklerini ifade eden Dobada çifti, "Burası bir işyerinden ziyade, bir ev gibi. Müşterilerimiz de bizim evimizin misafirleri. Temiz ortamı, hazırladığımız eşsiz lezzetler ile misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi. Önceleri inşaat sektöründe faaliyet gösteren ardından turizme olan ilgisi ile Muğla Datça'da bir otel işleten Nedim Dobada, "Ben Ankaralı'yım. Ankara'da inşaat sektöründe çalışıyordum. Sonra Datça'da bir otel işletmesini üstlendim. Neşe (Tartan) ile tanıştım ve evlenmeye karar verdik. 1996 yılında evlendik. Neşe'nin yemekleri çok güzel olunca böyle bir restaurant açalım dedik. Datça'da önce 'Joy' diye bir yer açtık. Neşe, İzmirli olduğu için İzmir'e yerleşmeye karar verdik. Burada da devam ettirelim istedik" dedi.

"İKRAMLARIMIZ ÖZEL"

İzmir'de uygun bir yer bulabilmek için 6 ay yer aradıklarını anlatan Dobada, 1480 Sokak'taki yeri bulduklarını belirtti. Dobada, "Adını ne koyalım diye düşünürken bir komşumuz, 'Ara Sokak' dedi. Bizde 'Ara Sokak Meyhanesi' yaptık ismini. Açılışını sevgili dostlarımız Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu ve Tuğrul Keskin yaptılar" diye konuştu. Kendilerinin beğenmediği hiçbir yemeği ya da mezeyi misafirlerine sunmadıklarını kaydeden Dobada, "Çok özel lezzetlerimiz var. Girit mezesi olarak fıstıklı, cevizli peynir ezmemiz özellerimiz arasında. Girit kabağı, Boşnak ciğeri, patlıcan ezme, şevketi bostan, cibes, turp otu gibi mevsimine göre ot tabağımız var. Özellikle eşimin yaptığı sakızlı muhallebi herkesin beğenisini topladı." diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.