Yurt dışında sadece döner-kebap ikilisiyle tanınan Türk Mutfağının üzerindeki imajı yıkmak ve haklı konumuna ulaştırma hedefiyle yola çıkan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, adımlarını ödüllü şeflerle birlikte atıyor. Ege Mutfağına Yıldız Kazandırma Projesi kapsamında İEÜ'nün konuğu olan Fransız Şef Joseph Viola, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerini hazırladı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise, öğrencilerini bu anlamlı çalışmada yalnız bırakmadı. Rektör, önlüğünü taktı, mutfağa girdi, gala yemeğinin yapımında yer aldı. Fransa'da 2004 yılında "En İyi Şef" unvanını alan ve Michelin Ödülü bulunan Viola, öğrencilere sunum tekniklerinin detaylarını gösterdi, gala yemeğinde konuklarına eşsiz lezzetler sundu. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Türk-Fransız yapımı "5 Yıldızlı Gala Yemeği" ortaya çıktı. Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, İzmir 22. Dönem İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, köşe yazarları ve Türk şefler, gala yemeğine katıldı.Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, Türk mutfağının öğrenciler tarafından bilimsel bir yapı içinde öğrenilmesini hedeflediklerini belirterek, "Mutfağımız bugüne dek annelerin kızlarına ya da ustaların çıraklarına aktarmasıyla öğrenildi.