Şifa Üniversitesi, zeytinyağı ile ilgili önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sempozyumu benzerlerinden ayıran ise ilk kez zeytinyağının sağlığa etkilerini; kalp damar, dahiliye, kardiyoloji, nefroloji, beslenme ve diyetetik gibi branşlardan doktorlar anlatacak. Şifa Üniversitesi ile Zeytincilik Araştırma İstasyonu işbirliğinde; 17-18 Nisan günlerinde Şifa Üniversitesi'nde Zeytinyağı ve Sağlık Sempozyumu düzenleniyor. Şifa Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısında sempozyumun hedefleri ve program içeriği ile ilgili basına bilgi verildi. Toplantıya sempozyum başkanları Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eren Akçiçek, Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Ünal Kaya, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, Şifa Üniversitesi Kurumsal Gelişim ve İletişim Daire Başkanı Dr. Ercan Ayyıldız ile sempozyum düzenleme kurulu üyeleri katıldı.
SAĞLIĞA FAYDALI
Zeytin ve zeytinyağının Türkiye'nin bir gerçeği olduğuna vurgu yapan Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Ünal Kaya, "Zeytin ve zeytinyağı ülkemizde her zaman değerini bulmuş değil. Ancak son yıllarda sağlıkla ilgili çalışmalar ön plana çıktıkça, zeytinyağının kıymeti de bilinir oldu. Türkiye'deki ağaç sayısı ve üretim arttı, ancak tüketim hala istediğimiz rakamlarda değil. Bugün diğer zeytinci ülkeler kişi başına 10-15 kilo tüketirken, biz de tüketim kişi başına 2 kilo bile değil. Zeytinyağı tüketimini arttırmak bir yandan ticaret açısından önemli ama daha da önemlisi sağlığımıza yapacağı katkılar olacaktır" dedi.