Yaz
aylarının başlaması ile artan hava sıcaklıkları, bazı sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Sıcak havalarda görülen sağlık problemlerinin azaltılmasının bir yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sıcaktan en çok etkilenenlerin çocuklar, yaşlılar, hamileler ile kalp ve şeker hastalığı olan kişiler olduğunu belirterek, yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılmasında sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığını kaydetti. Uzel, Ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri de anlattı. Yrd. Doç. Dr. Uzel, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı; "Her gün bir şişe doğal maden suyu içilmeli. Yaz aylarında yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Kızartma yerine haşlama, ızgara, kendi suyunda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır. Ana ve ara öğünler mutlaka tüketilmeli."