Ege
Denizi'nde avlanan balık miktarının giderek azalmasına rağmen turizm sezonuyla artan talep, balık fiyatlarının aşırı oranda yükselmesine neden oldu. Taze balık yemek umuduyla mezata katılan bir çok vatandaş kilogramı 140 lirayı bulan balıkları izlemekle yetiniyor. Çeşme'nin barbun balığıyla tanınan Çiftlikköy mevkisinde Su Ürünleri Kooperatifi'nin her sabah gerçekleştirdiği mezat, özellikle tatil sezonunun başlamasıyla yoğun ilgi görüyor. Kooperatife bağlı yaklaşık 20 kıyı teknesinin sabahın erken saatlerinde denizden çektiği ağlardan çıkan balıklar, açık artırmayla satışa sunuluyor. İlçedeki balık restoranlarının balık ihtiyacını karşıladığı mezat, en taze balığı tüketmek isteyen vatandaşların da gözdesi haline geldi. Ancak turizm sezonunun başlamasıyla talebin hızla artması fiyatları yükseltti. Çiftlikköy'deki mezatta barbun için kilogramı 70 lira ile başlayan açık artırmada fiyatlar 140 liraya kadar çıktı. En ucuz barbunun 110 liradan satıldığı mezatta çipura 120, sinarit 110, sargoz 85, karagöz balığı ise 40 liradan alıcı buldu. Mezatı yöneten kooperatif yetkilisi Kenan Bozkurt, mezatlarda günlük taze balık satılması nedeniyle restoranlar ve kıyı şeridinde ikamet eden insanlar tarafından tercih edildiğini belirtti.