Denizli
Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, günlük 250 bine yakın ekmeğin üretildiği kentte yüzde 5'ler seviyesinde olan ekmek israfının Ramazan'ın gelmesi ile birlikte yüzde 8'lere çıktığını söyledi. İnsanların aç iken ihtiyacından daha fazla ekmek aldığına dikkat çeken oda başkanı Karadaban, "Ramazan ayında günde yaklaşık 20 bine yakın ekmek israf oluyor, çöpe gidiyor. Bu bir bakıma günde 14 bin lirayı çöpe attığımızı gösteriyor. Milli servetimizin bu denli çöpe gitmesi üzüyor bizi. Tüketicilerimiz ihtiyaçları kadar ekmek alsın, israf azılsın" diye konuştu. Karadaban, "Alınan ekmeğin çoğunluğu israf oluyor. Bu nedenle insanlarımız ekmeği ihtiyacı kadar almalı. Bu şekilde israf azalacaktır" dedi.