İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuna Demirdal, yurtdışı seyahatlerinde gözlenen artışın, seyahat sağlığı konusunu gündeme taşıdığını belirterek, yurtdışına çıkacaklara bazı tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Demirdal, yurtdışında beslenme konusunda klasik önerinin "kaynat, pişir, kabuğunu soy ya da vazgeç" formülüyle özetlendiğini belirterek, "Yani kaynamış, pişmiş, kabuklu ise kabuğu soyulmuş gıdaları yemek her zaman daha güvenlidir. İçme suyu olarak da çeşme suyu değil, şişe suları tercih edilmelidir. dedi. Demirdal, uluslararası seyahatlerde güvenli beslenmenin önem taşıdığını, tıpta 'turist ishali' diye adlandırılan hastalığa yakalanmamak için, riskli bölgelere gidiliyorsa doktorun verdiği korunma amaçlı ilaçların kullanılması gerektiğini, İKÇÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinin bu açıdan yeterli donanıma sahip önemli merkezlerden biri olduğunu kaydetti.