Beslenme alışkanlıklarının değiştiği, öğün sayısının azalırken, yiyecek çeşitliliğinin ve besin tüketiminin arttığı Ramazan ayının ardından, herkes bayram ziyaretlerinde sohbetleri tatlandıracak ikramlarla karşılanır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan, Ramazan ayı sonrası için önemli beslenme önerilerinde bulundu. Geleneksel Bayram ikramlarının enerji ve yağ içeriği yüksek, kan şekerini hızla arttıran tatlılar ve hamur işlerinden oluştuğunu ifade eden Ongan, "Bu ikramlardan az miktarda yemek, sütlü ve meyve tatlıları tüketmek, çikolata-şeker yerine kuru kayısı, kuru incir vb kuru meyve tercih etmek en doğru seçimdir" diye konuştu. Hareketsiz geçen Ramazan ayı ile fazla enerji alımı sonucu kilo artışının tetiklendiğine dikkat çeken Ongan, "Bayram ziyaretlerine yürüyerek gitmek ve fiziksel aktiviteleri arttırmak fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilemekte, oruç tutma nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasını sağlamaktadır" şeklinde konuştu.