X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Acıyı reçel eylediler!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Acıyı reçel eylediler!

  • Giriş Tarihi: 17.9.2015
Acıyı reçel eylediler!
Acıyı reçel eylediler!

Türkiye'de coğrafi işaretli üç biberden biri olan C vitamini ve potasyum deposu Kale biberinin reçel olarak piyasaya sunulması için çalışma yürütülüyor

Denizli'nin Kale ilçesinde yetişen ve özgün bir aromaya sahip Kale biberi, reçel olarak da satışa sunulacak. Akçay havzasındaki 5 mahallede yaklaşık bin dekar arazide 5 bin ton üretimi yapılan Kale biberinde hasat sezonu devam ediyor. Bu yıl verimli bir sezon geçiren üretici, bibere son yıllarda ülke geneli ve yurt dışından gelen taleplerin artmasından memnun. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, sadece bölgeye has iklim ve toprak yapısında yetişebilen Kale biberinin saman sarısı ve hafif yeşilimsi renge sahip olduğunu, C vitamini ve potasyum yönünden çok zengin biberin tadının ise "tatlımsı bir acılığa sahip olduğunu" söyledi. Ayrancı, "Biberin yöreye özel çok farklı tüketim biçimleri mevcut. Biber tatarı olarak bilinen kızartması çok özel. Ayrıca tatlı veya reçel gibi alanlarda da başarılı denemeler var" diye bilgi verdi. İlçede biber ticareti yapan Süleyman Kocabaş, 5 yıl önceki reçel denemesinin çok başarılı olduğunu belirtti. Biber reçelini, gıda mühendislerinin de desteğini aldıktan sonra ülke çapında firma temsilcilerine gönderdiğini anlatan Kocabaş, "Biber reçelini tadan herkes çok beğeniyor. Bunun seri üretimi için ulusal bir gıda firması ile görüşme yürütüyoruz" dedi. Tüccar Bilal Tıkım ise "Ürünlerimizden her yıl başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız olmak üzere devlet büyüklerimize gönderiyoruz. Bu yıl Cumhurbaşkanımıza 40 dizi biber gönderdik" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.