Sebze suyunun mucizevi gücü kemikleri güçlendiriyor. Yapılan araştırmalar, bol sebze ve meyve yiyenlerin kemiklerinin daha güçlü olduğunu ortaya koydu. İzmir Üniversitesi Hastanesi'nden Diyetisyen Fatma Baysal, "Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli mineralleri de içeriyor" dedi. Baysal, sağlıklı vücudun sağlıklı kemikleri için; süt ürünleri, lifli yeşil sebzeler, yoğurt, kalsiyum desteği, D vitaminin de gerekli olduğunu vurguladı. Baysal,"Yeşil sebzeler, sadece kemik sağlığı için önemli olan K vitamini gibi diğer besinler açısından da zengin" diye konuştu.