İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, İzmir'deki fırınlarda günde 2.5 milyon ekmek üretildiğini, kayıt dışı olarak 300 bine yakın ekmek satıldığını, bunun önlenmesi gerektiğini söyledi. İzmir'deki 450 fırıncıdan 250'sinin kendi odalarına diğerlerinin ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olduğunu belirten Fikri Sırtı, sağlıksız koşullarda üretilmiş ekmeklerin semt pazarlarında, kaldırımlarda kayıt dışı olarak ucuza satıldığını, halkın sağlığı ile oynandığını dile getirdi. Askıda ekmek kampanyasına da değinen Sırtı, duyarlı vatandaşlarada teşekkür etti. Sırtı, sığınmacıların ve yoksulların çoğunlukta olduğu Basmane'deki Tarihi Basmane Fırını'nda duyarlı vatandaşların hem ekmek hem de tahin helvası bağışı yaptığını belirterek, "İhtiyaç sahipleri sıcacık ekmeğin yanında helva da yiyebiliyor" dedi.