Denizli'nin
Merkezefendi ilçesinde 48 yaşındaki Ayşe Banaz, 3 yıl önce açtığı yaprak sarması imalathanesiyle bugün, 1 gıda mühendisi ve 15 işçiyi istihdam eden işletmeci oldu. Kent piyasasında önemli yer elde eden Banaz, "Kalitem tescillendi. Hedefim Avrupa ülkelerine ihracat yapmak. Bunu da öz sermayemle başaracağım" dedi. Günlük 200-250 kilo yaprak sarması ürettiklerini belirten öyleyen Banaz, şöyle dedi: "Ev hanımıydım. 4 çocuk yetiştirmiş bir anne olarak başarılı bir işkadını olmayı kendime hedef koymuştum. Sarmayı toptan kilogramını 14 TL'den veriyorum. Ayrıca, Denizli'nin yanı sıra İstanbul, Bursa ve Aydın'a da yaprak sarması gönderiyorum. Hayatta hep bir şeyleri başarmak istemiştim ve sonunda başardım. Şu anda Denizli'nin en büyük yaprak sarması üreticisiyim. Fabrika açmak istiyorum."