Ege İhracatçı Birlikleri, Türk Gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore pazarlarında tanıtılmasına yönelik Turquality Projesini hayata geçirdi. Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality destek programı kapsamında yürütülen projenin tadım etkinliği 15 Haziran'da Tokyo Main Dining Restoran'da gerçekleştirilecek. Ege lezzetlerinin Uzakdoğu sofralarında daha fazla yer alması için yürütülen çalışmaların Ekonomi Bakanlığı'nın Turquality Projesini onaylamasıyla ivme kazandığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Proje kapsamında tanıtımı yapılan kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna , bulgur, susam, buğday gibi ürünlerle Japon damak tadına uygun 30'a yakın Türk mutfağından seçme yemek tariflerini siteye ekledik. Proje kapsamında tanıtımı yapılacak ürünlerin Japonya'ya ihracatında Ege yüzde 44'lük paya sahip. Amacımız bu oranı yüzde 50'nin üzerine çıkarmak" diye konuştu. Tanıtımı yapılacak ana ürünler; kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna, bulgur, susam, buğday olacak.