Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, yaptığı açıklamada vatandaşlar tarafından küçükbaş hayvanlar tercih edilmediği için arz fazlalığı meydana geldiğine dikkat çekti. Tezel, Kurban Bayramı'nın ülkedeki kırmızı et tüketimine katkı sağladığını, özellikle yıl boyu yeterince kırmızı et alamayan vatandaşların, bayram vesilesiyle kırmızı et tüketebildiğini vurguladı. Kurban Bayramı öncesinde hayvan hareketleri nedeniyle hayvan hastalıklarının yayılma olasılığının olduğunu ve bunu önlemeye yönelik tedbirler alınması gerektiğini belirten Tezel, kurbanlık olarak sevk edilecek hayvanların muayenesinin ve gerekli kontrollerinin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Tezel, resmi veteriner hekimler tarafından yapılan muayene ve kontrolden sonra sağlıklı hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenerek, iller arası nakle izin verildiğini kaydetti. Vatandaşların daha ucuz olması sebebiyle beyaz et tüketmeyi tercih ettiğini belirten Tarık Tezel, Türkiye'de kişi başı yıllık et tüketiminin 8-9 kilogramını balık, 15-16 kilogramını kırmızı et, 22-23 kilogramını ise beyaz etin oluşturduğunu dile getirdi.