Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Özellikle kalp ve mide hastaları ile yaşlılar için büyük tehlike yaratan yanlış beslenme konusunda vatandaşları uyaran Yaşar Üniversitesi (YÜ)
Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, "Aşırı miktarda et ve hamurlu tatlı tüketimi, kandaki yağ ve kolesterol düzeyini yükseltebilir. Bu sebeple özellikle kalp ve mide hastaları ile ileri yaştaki kişiler, yemek miktarını azaltıp, öğün sıklıklarını artırmalıdır. Kronik karaciğer ve siroz hastalarının da et tüketimi konusunda dikkatli davranması gerekmektedir. Bu hastalarda fazla miktarda et tüketimi uyku bozukluğu ve şuur bulanıklığı ile komaya kadar varabilen sorunları beraberinde getirebilir" dedi.