Özel
Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi'nden Diyetisyen Çağla Yüksek, bayram günlerinde de diğer günler gibi sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Diyetisyen Yüksek, "Porsiyon kontrolü, besin dağılımı, öğün saatleri gibi temel prensiplere uyulmalı. Kurban bayramı dolayısıyla et tüketimi artacaktır. Kırmızı et iyi kalite protein içerir. Ayrıca çinko, magnezyum, demir, fosfor kobalt gibi mineraller bakımından çok zengindir. Önerilen miktarlarda, ızgara veya haşlama olarak pişirilmeli. Çünkü kırmızı et yüksek oranda doymuş yağ içerir. Kan kolesterol düzeyini yükseltir ve koroner arter hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Bir yetişkin için tüketilmesi gereken günlük et miktarı yaklaşık 90-120 gram. Bu miktar aşılmamalı" diye konuştu.