X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kahvaltıda kuyu kebabı geleneği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kahvaltıda kuyu kebabı geleneği

  • Giriş Tarihi: 30.10.2016
Kahvaltıda kuyu kebabı geleneği
Kahvaltıda kuyu kebabı geleneği

İzmir'in Tire ilçesinde Osmanlı döneminden kalma bir lezzet olan kuyu kebabı, gün doğmadan açılan lokantalarda kahvaltıda tüketiliyor. Tire'de 4 kuşaktır kuyu kebabı yapan Fikri Babaoğlu, yöresel ot ve et yemekleriyle zengin bir kültüre sahip ilçede kebap tüketme alışkanlıklarının farklı olduğunu ifade etti. Sabah ezanıyla birlikte müşterilerin gelmeye başladığını anlatan Babaoğlu, "Kahvaltıda kebap yemek, Tire'de yüzyıllardan beri devam eden bir gelenek. Bizim için ilginç değil" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.