Tarhana Baba 1974'ten bugüne tarhana çorbasını şifalı içecek olarak herkese tanıtmaya çalıştı. Tarhana sütten kesilmiş bebekler için ek besin olduğu gibi okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için de hastalıklardan koruyucu bir içecek. Sindirimi kolay, besin ve mineraller yönünden oldukça zengin olan tarhana çorbası nesilden nesile değer kazanıyor. "Annelerden sonra ikinciyiz" sloganını kullanacak kadar ürünlerine güvenen Tarhana Baba fast food kültürünün bu kadar yoğun olduğu günümüzde herkesi sağlıklı beslenme konusunda uyarmak istiyor, öz kültürümüz tarhanamıza gerekli önemin verilmesini arzu ediyor. Tarhana Baba ürünlerinde hiçbir kimyasal, katkı, koruyucu kullanılmadığı gibi tüm ürünleri titizlikle annelerimizin verdiği özenle üretiyoruz. Ürünler tarladan mevsiminde toplanır ve en doğal haliyle işlenir.
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI
Bugün özellikle Uşak'ta ve tüm Türkiye'de tarhana sektör olmaya başladıysa bunda nacizane, Tarhana Baba'nın emeği çoktur. Sözü Tarhana Baba'ya verdiğimizde şunları söylemekte: Elbette taklit edilmek güzel, bundan gurur duyuyoruz. Bizler şifa kaynağı olarak gördüğümüz bu tarhanayı nesilden nesile devam ettirmek istiyor ve aslımızı unutturmamaya çalışıyoruz. Burada herkesin bir görevi var, özellikle ebeveynler çocuklarını yetiştirirken ek besinler arıyor. Aradıkları şeyin elinin altında olduğunu çoğu kimse bilmiyor. Bu sihirli yiyecek tarhanadır. Domatesiyle, biberiyle, soğanıyla, yoğurduyla, nanesiyle tam bir şifa kaynağı olan tarhana, hele ki fermente olduktan sonraki haliyle tam bir probiyotik besindir. Bu haliyle nelere iyi geleceğini saymaya kalksak bu sayfalara sığmaz. Norveç balık, Hollanda peynir, İtalya makarna ile anılıyorsa Türkiye neden tarhana ile anılmasın. Çok yakın bir zaman önce Uşak olarak tarhanaya tescil almanın mutluluğu içindeyiz. Bunda emeği geçen başta valilik olmak üzere tüm kurumlara teşekkürü borç biliriz.