Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Galata'da 'sanatsal' bir yemek daveti

Avusturyalı sanatçı Hermann Nitsch, Türkiye'ye geldi, Faruk ve Füsun Eczacıbaşı'nın Galata Kulesi'ne bakan evlerindeki davete katıldı. Adalet Cingöz sanat dünyasındaki son gelişmeleri tweet formatında aktarıyor

- Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'ni (AIMA) duydunuz mu?
- AIMA klasik müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenleri, uluslararası sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor.
- 19-26 Haziran tarihleri arasında keman ve viyola masterclass'ı düzenlenecek.
- Avusturyalı besteci Johann Nepomuk David'in oğlu keman virtüözü Lukas David ve Bohuslav Matousek, masterclass'ın eğitmenleri.
- BİFO'nun viyolonsel şefi Çağ Erçağ da katılacak mı acaba bu masterclass'a, doğrusu merak etmedim değil...
- Nuran Terzioğlu'nun galerisi Apel bildiğiniz gibi doğurmuştu. Yine apartmanda başka bir daire Apel 5/2 olarak.
- Şimdi bu yavru galerinin bir bahçesi olmuş. Tek kelimeyle şahane bir bahçe. Baharları soluk almak, yazları serinlemek için tavsiye edilir.
- Şeker Ahmet Paşa da 1.3 milyon Türk lirasını buldu.
- Şeker Ahmet Paşa, Abdülhamit zamanında Japonya'dan gelen, Beyoğlu'nda kalan Japon prensinin mihmandarlığını yapıyordu.
- Kimse neden Erol Akyavaş'ın 2 milyonu geçtiği üzerine bir kelam etmiyor?
- İslami burjuvazi yani muhafazakâr zenginler, hat ve tezhip dışında resim almaya başladığı için...
- Şahin Kaygun'un kızkardeşi fotoğrafçı Ayşegül Kaygun, ay sonunda Bodrum İdart sanat galerisinde Şahin Kaygun sergisi açıyor. İstanbul'a da gelmeli...
- İlham Koman'ın, İsveç'teki hem evi hem atölyesi 1905 yapımı iki direkli yelkenli gemisi M/S Hulda'nın son durağı Barselona'ydı.
- Hulda, nisan 2009'da Stockholm'den İstanbul'a doğru yola çıktı. O liman senin bu liman benim geziyor.
- Yolculuk, Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı, İstanbul İsveç Konsolosluğu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tarafından destekleniyor.
- Ancak Türkiye'den bir gazeteci bile hâlâ Hulda'yı Avrupa'da karşılamak üzere davet edilmiş değil.
- Hermann Nitsch, Slought Vakfı'nın Kasa galeride yaptığı İstanbul çıkartması için buradaydı.
- Nitsch'in karısı Slought Vakfı'nın kurucusu mimar ve sanatçı Osvaldo Romberg'in karısıyla kendisini alışverişe verdi.
- Nitsch ise bir araya geldiği genç hayranlarıyla uzun uzun performans sanatının inceliklerini tartıştı.
- Faruk ve Füsun Eczacıbaşı, Han Tümertekin tarafından tasarlanan Galata'daki evlerinde Hermann Nitsch ve Slought Vakfı kurucuları için özel bir yemek daveti verdi.
- Oburluğuyla bilinen Nitsch, Eczacıbaşıların evinde verilen davetinde yemeğin sonunda ikram edilen tatlıya hayran kaldı. Ve iki kere yedi.
- Servet Koçyiğit'in Outlet'te açılan sergisi son dönemde gördüğüm en iyi sergilerden... Aşağı kattaki videosunun sırrını çözmek kolay olmadı.
- Sırrı şu... Yatan beden yapma. Yüz değil ve kutuda... Böylelikle kuşlar kalpten çıkabiliyor. Neee, saçmalıyor muyum? Outlet'in aşağı katına inin ve seyredin.
- Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi açılış kutlamaları başlıyor. Türkiye'de ilk kez bir güzel sanatlar fakültesinin fakülte dışında bir yaratıcılık üretim şantiyesi var.
- Akfırat kampusündeki 1000 metrekareden fazla alana sahip şantiyede, isteyen film çekiyor, isteyen yerleştirme ya da heykel yapıyor.
- Bu sıradışı fikrin arkasında sanat eğitim alanında daima ilklere imza atan fakültenin yeni dekanı Hüsamettin Koçan var elbette...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA