Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

SORU - CEVAP

Merhaba... Benim ilkokul birinci sınıfa giden bir oğlum var. Bir haftadır okula gitmekten ve benden ayrılmaktan korkuyor. Okul boyunca yanında durmamı istiyor. Derslerinde sorun yok, öğretmeninden de bir şikayeti yok. İki gün bekledim, "Çok soğuk hasta oluyorum'' dedim. Üzüldü "gelme'' dedi, ama okula giderken yine de çok ağladı. Ben de bir resmimi verdim "Özleyince teneffüste öpersin'' dedim, "tamam'' dedi. Ertesi gün yine "İçimde sıkıntılar var, gitmesem olur mu'' diye sorular soruyor. Öyle yaygara ile ağlayan bir çocuk değil gözyaşları sessiz, içine akar gibi... Bu arada ne anasınıfına ne de ilkokula başlarken böyle bir şey yaptı.

Oğlunuzu hiç müsamaha göstermeden okula gönderin. Ne olursa olsun gitmesi gerektiğini, eve dönünce sizi bulacağını söyleyin. Okula servis ya da başkası götürsün. Ve sakın taviz vermeyin. Ağlaması sizi üzmesin. Resim vermek gibi, özlemekte haklı olduğunu düşüneceği davranışlardan kaçının. Devam ederse hemen bir uzmana gösterin ve iş birliği yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA