Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

Soru cevap

Soru: Dört yaşında bir kızım var, son dönemlerde TV'de yayınlanan Acemi Cadı, Selena, Winx Club gibi programların çocuklarımızı olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Kızım artık sihirin olabileceğini bile düşünmeye başladı. Maalesef izlemesini yeteri kadar engelleyemiyorum. (Çalışan anne de olmanın etkileri var tabii.)
Yanıt: Kaç yaşındasınız bilmiyorum, ama küçükken Tatlı Cadı'yı izlemiş olabilirsiniz. Bu sizi olumsuz etkilememiştir. Çünkü dönemsel olarak sihir ilginç gelir. Eğer siz başka şeyleri doğru verebiliyorsanız da geçer. Şimdi sorun bu dizilerin ötesinde her şeyin çocukları emeksiz, çalışmadan kolayca başarıya itmesinde... Başka programlarla, erişkin örnekleriyle bu yanlış görüş destekleniyor. Biz bunları anlatıyoruz. Ama dizileri kaldırtmak, sonu olan bir çözüm değil. Her şeyi kaldırtmak sorunları çözmez. Çocukların bunları izlemesini sınırlama, izlerken onlarla paylaşıp başka değerleri öğretmek, anne babaların sorumluluğudur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA