Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Kürt çocukları çocuk değil mi?

* "Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları"ndan gelen bir mail. Geçen hafta Lice'nin Hambak mezrasında hayvan otlatan 13 yaşındaki Ceylan Önkol, Tapan Tepe Taburu'ndan atıldığı sanılan havan topuyla öldü.

* Bir buçuk ay önce Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyünde 16 yaşındaki Caziye Ölmez, kafasına sıkılan kurşunla can verdi. Tesadüfe bakın ki 16 yaşındaki Caziye'nin soy ismi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde katledilen iki DTP'liden biri olan Necman Ölmez'le aynı.

* Caziye'den dört gün önce de DTP Siirt İl Başkanı Sıdık Taş'ın halaoğlu olan 10 yaşındaki Hakan Uluç, Siirt'in Çevrimtepe köyüne bağlı Oynaklı mezrasında koyunları otlatırken öldürüldü.

* Bu sene içinde önce, medyaya da yansıyan, polisin dipçiklediği S.T'nin uğradığı vahşetin vuku bulduğu operasyonda yine 14 yaşındaki Abdülsamet, polisten kaçarken dereye düşerek boğuldu.

* Abdülsamet'- ten iki gün sonra, bu kez Van'ın Kurubaş köyünde polis panzerinin önüne geçip zafer işareti yapan 8 yaşındaki Maziye Aslan ezilerek öldü.

* Son yirmi senedir kolluk kuvvetlerinin (polis-asker-korucu) açtığı ateş sonucu, bölgede ölen çocuk sayısı 356'ya ulaştı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA