Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin 'kavuğu' Türkiye Cumhuriyeti'nin 'ıslak imzası'

Galatasaray 'aristokrat'; Beşiktaş 'halk' takımıdır. Fenerbahçe ise 'cumhuriyet'tir. Bu tanımlamalar üstüne toplumda zımni bir anlaşma vardır. "Netekim", bu yakıştırma her Fenerbahçeliyi ziyadesiyle bahtiyar eder; 'hat trick sevinç' yaşamalarına vesile olur. Geçtiğimiz günlerde iki 'cumhuriyet'te de kutlamalar yaşandı. "Fenerbahçe Cumhuriyeti", Galatasaray galibiyetini Alex'in başına yerleştirilen padişah kavuğu ile kutladı. Türkiye Cumhuriyeti ise 86. yılına 'ıslak imzalı belge' tartışmasıyla girdi. Yani darbe belgesiyle. Yani ikisinde de demokrasiye gol atma çabası var. Biri padişah kavuğu diğeri darbe ile. Üstelik ikisi de ofsayt. İkisinde de Cumhuriyet tek ayaklı. İkisinde de demokrasi serpilip gelişmiş değil. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde Aziz Yıldırım demokrasiden pek hoşlanmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nde ise bazı askerler. Düşünün. Cumhuriyet'in 86. Yılı'nı kutluyoruz. Ama hâlâ bazı komutanlar kendi halkına karşı darbe düşünebiliyor. Rüşvetin belgesi olur mu bilmem ama darbenin belgesi var. Ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un söylediği gibi "kâğıt parçası" değil. Bu garabet biter mi? Genelkurmay'dan 29 Ekim'deki açıklamasına bakınca insan umutlu olamıyor. Açıklamada halkın hâlâ korunmaya muhtaç kısa pantolonlu çocuk olarak görüldüğü belli. Hâlâ "güçlü ordu, güçlü Türkiye" sıralaması yapılıyor. Yurttaş ve toplum, devletin önüne bir türlü geçemedi. Peki, bir ülkenin ordusu nasıl güçlü olur? Kendi halkına karşı darbe planlayan bir ordu, güçlü bir ordu olabilir mi? Kendi içindeki cunta girişimini denetleyemeyen bir ordu, güçlü ordu olabilir mi? Bir ordu güçlü olmak istiyorsa ilk önce içindeki demokrasi karşıtlarına "çelik bir duvar gibi yükselerek" karşı durmalı. Islak zeminde iyi futbol olmaz!

ISLAK CUMHURİYET!
Ama ne yazık ki, bu cumhuriyet 'ıslak bir cumhuriyet.' 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül...28 Şubat, andıçlar, muhtıralar. Mübarek sağnak halinde! Rüya yorum siteleri ıslanmak veya ıslaklık görmeyi geçici sıkıntı olarak yorumluyor ama bizim 'ıslaklık' geçmiyor. Üstelik rüya değil, gerçek! Ancak artık bu ülke bu 'ıslaklığı' kaldıramaz. Unutmayın! Islak kalırsa bebeğin poposu pişik olur. Islak mayo mantar yapar. Örnek mi istiyorsunuz: Dünya Ekonomik Forumu'nun kadın-erkek eşitsizliği raporu yayınlandı. İskandinav ülkeleri ilk sırada. İran, bizden bir basamak önde, 128'inci. Türkiye; Suudi Arabistan, Yemen ve Pakistan gibi ülkelerle son sıraları paylaşıyor. Yani alkışla hamasetle demokratik cumhuriyet olunmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA