Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevim Uslu, diyabette beslenmenin en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Uslu, halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen 'Diabetes Mellitus'la mücadelede , tıbbi beslenme tedavisinin çok iyi bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, "Mutlaka bir beslenme uzmanından yardım alınmalıdır" dedi. Diyabet hastalarına beslenme tedavisinde dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Uslu, şu uyarılarda bulundu.
Ana ve ara öğünlerle örüntülü enerjinin öğünlere eşit dağıtıldığı beslenme protokolleri uygulayın.
Ara öğünlerde kan şekerinin regülasyonu için mutlaka protein ve karbonhidratı bir arada tüketmeli. 2 kepekli galetanın yanında 1 bardak ayran ya da 1 bardak süt ve 1 meyvenin bulunduğu ara öğünler mönü olarak tüketilebilir.
Diyabet hastası olmak demek asla karbonhidrat tüketmemek demek değil. Önemli olan doğru tercihler yapmak. Bal, şeker, marmelat gibi basit karbonhidrat içeren besinlerden uzak durup, kompleks karbonhidrat içeren sebze, meyve, makarna, kurubaklagiller gibi besinler tercih edilmeli.