Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü bugünlerde gelecek zorlu günleri düşünen Eskişehir’de ev hanımları kışlık yiyeceklerini şimdiden depolamaya başladı. Lezzetli ve doyurucu bir makarna çeşidi olan “erişte” ler ev hanımları tarafından özenle hazırlanıyor.
Birçok ev hanımı, havaların ısınmasıyla birlikte oturdukları yerden aile bütçesine katkıda bulunmak ve doğal yiyeceklerini kendileri üretmek amacıyla kışlık besinlerini hazırlamaya başladı. Maharetli ellerle buluştuğunda çok lezzetli makarnalar oluşturan un, süt, yumurta gibi kolay tedarik edilen malzemelerle, bütün kış yetecek makarna stoğu oluşturulabiliyor. Modern çağın getirisi olan hazır besin tüketen toplumda, markette satılan hazır makarnalar, özellikle kırsal kesimde çok popüler olan, evde yapılan makarna üretimini pek de etkilemiş görünmüyor.
Eskişehir merkez dahil tüm ilçe ve köylerinde ev yapımı makarnanın hazır makarnalardan daha güzel ve doyurucu olduğunu söyleyen, Eskişehir Yenikent mahallesi ev hanımlarından Saadet Arda, “Ev makarnasının oldukça kolay bir yapımı var. Ev makarnası yapmak için un, süt, yumurta, irmik ve su gerekli. Fakat ustalık ve el emeğinin de göz ardı edilmemesi gerekir” dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Eskisehir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Eskisehir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.