Çağın hastalığı kanser herkesi korkuturken; ABD'li uzmanlar kabusla mücadele eden bazı doğal gıdaları açıkladı. Listenin başını ise ıspanak ve karnabahar çekti.... KARNABAHAR: İçerisindeki antioksidanlar ve kükürt her türlü kanserin gelişimini önlüyor. BROKOLİ: Kanserle mücadele eden en iyi biyoaktif bileşikleri içerir. Özellikle meme kanserinden koruyor. LAHANA: Mümkün olduğunca çiğ tüketilmesi öneriliyor. Bu sağlıklı sebze kanserle mücadele ediyor. PATATES: Kalorisi yüksek olduğu için haftada en çok 2 kez tüketilmesi gerekiyor. Kanser hücreleri üzerinde baskılayıcı rol oynuyor. YOSUN: Antikanserojen özellikleri ile dikkat çekiyor. MANTAR: İçerisindeki bileşenler kanserle mücadelede önemli etki gösteriyor. AHUDUDU: Yüksek miktarda ellag asidi içeriyor. Bu asit kanserli hücreleri öldürüyor. PAPAYA: Şeker oranı yüksek olan papayadaki bazı maddeler de kanserle mücadele ediyor. LİMON: Aç karnına her gün ılık limonlu bir bardak su içmek kansere karşı koruma sağlıyor. BİBERİYE: Karnozol, karnosik asit, ursolik asit ve rozmarinik asit içeren biberiye özü kanseri vücuda yaklaştırmıyor. SARIMSAK: Birçok yararı olduğu bilinen sarımsak aynı zamanda kanseri kovuyor. FINDIK: Selenyum zengini fındıktan her gün en az 10 tane yemek gerekiyor. ZERDEÇAL: Kanser hücresi gelişimini önlüyor. YEŞİL ÇAY: İçerdiği güçlü bileşenlerle kanser riskini düşürüyor. DOMATES: Likopen zengini domates kanserle mücadelede başrol oynuyor. PORTAKAL: En güçlü bileşenleri kabuğunda bulunuyor. Bu nedenle kabuğunu da tüketmek gerekiyor. YABAN MERSİNİ: Zengin içeriğiyle kanseri önlemede etkili oluyor..