Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi binbir derde çare olduğunu biliyor musunuz? Domates Çorbası * Domates lif zenginibir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur. Tarhana Çorbası * 100 gr toz tarhanada 14,1 gr protein, 58,8 gr karbonhidrat ve 3,9 gr yağ, 78 mg kalsiyum, 0,5 mg demir bulunur. İyi bir protein, kalsiyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve likopen kaynağıdır. Mercimek Çorbası * Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar. Brokoli Çorbası * Brokoli, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Ezogelin Çorbası * Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Yayla Çorbası * Japonya’da yapılan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80’inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyinin düştüğünü belirten Japon bilim adamları, yoğurdun içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı. * Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. * Akşam yenen bir kase yoğurt uykuya dalmayı kolaylaştırır. Tavuk Çorbası * Tavuk ve piliç, protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır. Mısır Çorbası * A vitamini yönünden zengin olduğu için gözlere kuvvet verir. Mantar Çorbası * Göze ve vücuda kuvvet verir. Pirinç Çorbası * Vücut gelişimini destekler. Ispanak Çorbası * Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir. Kereviz Çorbası * Kanı temizler. Kremalı Kabak Çorbası * İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Balık Çorbası * Balık prostat kanserini önler. Omega - 3 yağlarının antikanserojen etkisi çeşitli araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Bilim adamları Omega - 3 yağlarınca zengin bir diyetin tümör ve metastas oluşumunu azalttığını belirtiyorlar. Köfteli Sebze Çorbası HAVUÇ: Yuvalama Çorbası * Vücudu kuvvetlendirir. Yörük Çorbası * Vücudu kuvvetlendirir. Mahluta Çorbası * Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Düğün Çorbası * Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur.