Birçok kültürde değişik şekillerde var olan güreş sporunun olimpiyatlardan çıkarılması bu günlerde gündemde. Güreşin geleneksel olarak var olduğu coğrafyalardan biri de Hindistan. 'Kushti' adıyla anılan bu geleneksel güreş türü, ağır antreman ve çeşitli yasaklarla dolu, başka bir yaşam disiplinini gerektiriyor. Geleneksel Hint güreşçileri, 'Guru' adı verilen bir ustadan eğitim görüyor. Öğrenciler usta ile birlikte yaşıyor ve sürekli antreman yapıyor. Ayrıca çoğunlukla kendilerinin hazırladığı bir ekmek türü olan 'chapatti' ile birlikte, süt, badem, yumurta ve hayvansal yağdan oluşan bir yemek listesine sadık kalıyorlar. Yemek disiplini dışında bir güreşçinin uzak durması gereken eylemler de mevcut. Sigara içmek, alkol tüketmek ve cinsel ilişkiye girmek bunlardan bazıları... 'Akhara' olarak bilinen güreş alanını oluşturan çamur da içeriği bakımından özel. Güreşlerin ve eğitimlerin gerçekleştiği çamurun içinde, antiseptik olduğuna inanılan yağlar ve baharatlar bulunuyor. Hatta güreşçiler, güreş sırasında terleyerek kaymayı engellediği için vücutlarını bu çamur ile kaplıyor. Çok eski zamanlarda Hindistan'da kushti, fiziksel olarak zinde kalabilmek için ve askeri eğitimin bir parçası olarak yapılıyordu. Minder güreşinin ortaya çıkmasıyla birlikte günümüzde bazı sporcular bu geleneksel güreşi bıraksa da, bazıları hala 'kushti'yi yaşatmaya devam ediyor.