White Truffle Bagel / 1000 $ New York'taki Westin Hotel'in baş aşçısı Frank Tujague tarafından yaratılan bu 1000 dolarlık 'çörek', beyaz trüf mantarlı, krem peynirli ve yenilebilir altınlı beyaz üzüm jölesi dolgusuyla servis ediliyor. Beyaz trüf mantarını hesaba katacak olursanız çöreğin fiyatı makul bile denebilir. Mantarlar sadece İtalya'nın Alba kentindeki özel meşe ağaçlarının altında yetişiyor. Feromon benzeri kokusunun afrodizyak etkisi olduğu biliniyor. The Zillion Dollar Frittata / 1000 $ Le Parker Meridien Hotel'in 'Norma's' isimli restoranının menüsünde yer alan, adının da işaret ettiği üzere bu 'zilyon dolarlık' yemek esasen bir omlet. Dünyanın en pahalı omletinin karışımında 280 gram havyar, 45 gram ıstakoz, yumurta ve patates bulunuyor. Biraz tuzlu geldiyse malzemeden kısılmış daha küçük bir porsiyonunu yemeniz de mümkün, o da 100 dolara midenizde. Sushi Del Oriente / 2.700 $ 'Karat Şef' olarak da bilinen ünlü Filipinli şef Angelito Araneta, somon balığı dilimleriyle yaptığı bu suşinin üzerine 12 Palawan incisi ve 0.2 karatlık elmas yerleştiriyor ve böylece dünyanın en pahalı somon balığı ruloları ortaya çıkıyor. Yemekte ayrıca pirinç, şeker muskovado, kaz ciğeri ezmesi, Norveç somonu, denizhıyarı, mango, salatalık turşusu, yengeç eti, yaban safran, artezyen suyu, mayonez ve tereyağı kullanılıyor. Suşinin üzeri 24 karat altınla kaplanıyor. Dünyanın en pahalı suşisi 'Sushi Del Oriente', Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmiş durumda. Samundari Khazana / 3.200 $ Deniz ürünleriyle dolu yemeğin içinde Beluga havyarı, beyaz trüf mantarı, devon yengeci, deniz salyangozu, altınla kaplı İskoç ıstakozu, yarım domates, dört istiridye ve dört bıldırcın yumurtasıyla doldurulmuş havyar var. Öncekilere nazaran çok daha fazla çeşit içeren bu gösterişli ve kaçınılmaz olarak pahalı yemek, Londra'daki Bombay Brasserie'de servis ediliyor. 'Samundari Khazana' yani 'Su Ürünleri Hazinesi'ni yiyebilmek için 3 bin 200 dolara kıyacaksınız, artı yüzde 15 bahşiş desek 480 dolar da bahşiş. Oh! E, bi şey içmediniz... Fleurburger /5.000 $ Dünyanın eğlence merkezi, 'Günah Şehri' Las Vegas'taki Fleur Burger adlı restoranda özel bir şarapla birlikte sunulan bu burger kobe bifteğinden yapılıyor. Esasen fiyatı 65 dolar ancak yanında servis edilen 1990 Château Pétru şarabıyla fiyat katmerlenip 5 bin dolara çıkıyor. Burgeri bitirdikten sonra size restoran tarafından 'Dünyanın en pahalı hamburgerini yediniz!' sertifikası veriliyor. Hamburgerin içinde kobe etinin yanı sıra kaz ciğeri ve siyah trüf mantarı yer alıyor. Hamburgerin yanında çeşitli trüf mantarlarıyla hazırlanmış bir sote de ağzınızı tatlandıracak bir sunumla servis ediliyor. Pizza Louis XIII / 12.000 $ Evet, pizza. Abartılı malzemelerle krallara göre hazırlanmış Louis XIII, dünyanın en pahalı pizzası. İtalya'daki Chef Renato Viola Restaurant'ın menüsünde yer alan 20 cm çapındaki iki kişilik pizzanın içinde olanların bir kısmını sayalım: Norveç ıstakozu, Beluga hayvarının da dâhil olduğu üç tür havyar, karides, buffalo mozzarella peynirine ek yedi çeşit peynir, pembe Avustralya tuzu ve sos olarak da Remy Martin Louis XIII konyakla birlikte 1995 tarihli Champagne Krug Clos du Mensil. Bu bi acayip pizzanın hazırlanması tam 72 saat sürüyor. Sipariş ona göre verilmeli. Bu gencecik şefin özel lezzeti olan pizzayı yemenin bedeli de 8.300 avro. Stilt Fisherman Indulgence /14.500 $ Fiyatı ne kadar pahalı olsa da kendisi hafif bir tatlı... İnce İtalyan bisküvisi, nar kompostousu, mango ve Dom Perignon şampanyayla hazırlanmış. Tatlıyı süslemek için altı yaprak, heykel şeklinde el yapımı çikolata ve 80 karat aquamarine taşı kullanılmış. Yani esasen tatlı, üzerindeki süsler yüzünden böyle bir fiyata satılıyor. Evet, bildiğin süs! Almas Caviar / 25.000 $ 120 milyon yıldır dünyada varolan ve en çok Hazar Denizi'nde bulunan Beluga balığının soyu tükenmek üzere. 118 yaşına kadar yaşayabilen Beluga, dünyanın en büyük mersinbalığı türü ve sadece insanlar tarafından avlanıyor. Havyarının kilosu 20.000 sterlin civarında. Almas havyarı İran'da üretilen ve 100 yaşın üzerindeki balıklardan elde edilen son derece nadir bir gıda maddesi. Bu değerli havyar Londra'daki Caviar House & Prunier'de 24 karat altından yapılmış özel kutularda satılıyor. Satış fiyatı 25 bin dolar. Merakın bedeli pahalıdır biliyorsunuz. Eğer sadece meraktan, birazcık tatmak isterseniz 1250 dolara satılan minik kutulardan alabiliyorsunuz. Frozen Haute Chocolate / 25.000 $ Frozen Haute Chocolate, 14'ü dünyanın en pahalı çikolatalarından olmak üzere 28 farklı çikolatadan mamul. Süslemesinde 24 ayar yenilebilir altın kullanılıyor ve bu altına 1 karatlık elmas eşlik ediyor. Tatlı, elmaslarla süslenmiş altın bir kaşıkla servis ediliyor ve kaşık da isterseniz sizin oluyor. Hani bi çılgınlık yapıp tatlıyı yedin, en azından bi hatırası olsun diye düşünmüşler herhalde. Kaşık bozdurunca ne kadar ediyor bulamadım. Bu tatlıyı yedikten sonraki ilk kakasını derin dondurucuda saklayan vardır eminim, öyle bi değişik bi şey. Lindeth Howe Pudding / 38.500 $ İngiltere'nin ünlü şeflerinden Marc Guilbert, tadından ziyade fiyatıyla dikkat çeken bir puding hazırlamış. Birbirinden pahalı malzemelerle hazırlanan pudingin fiyatı 38 bin 500 dolar. Londra'daki ünlü Savoy Hotel'in eski aşçısı Guilbert'in internet üzerinden de sipariş edilebilen pudinginin en pahalı malzemesi 1810 üretimi Duret marka konyak. Bu konyağın şişesinin fiyatı 17 bin 717 dolar. 12 kişilik puding ısmarlayanlara, pudingin içine konan pahalı içkiler de bedava veriliyor. Bu puding dünyanın en pahalı tatlısı olarak da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş durumda.