Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

  • 1
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Yemek hazırlarken bazı virüsleri kolaylıkla yayabildiğinizi biliyor muydunuz?

  • 2
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Bakteriler oda sıcaklığında, yalnızca 20 dakikada sayılarını katlayabilirler.

  • 3
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Farkına varmadan vücudumuza aldığımız bakteriler kusmayı, ishali, ateşi ve hatta daha da kötülerini tetikleyebilir.

  • 4
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Dondurulmuş ve iyi pişirilmiş gıdalar (uygun bir şekilde hazırlanıp saklandıkları takdirde aşağıdakiler de dahil olmak üzere) genelde güvenlidir - ne de olsa dünyaya geldiğimizden beri yiyoruz.

  • 5
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Ancak hastalık sebebi olabilecek bir şey yeme riskinizi azaltmak istiyorsanız eğer, bu yaygın suçluları tabaklarınızdan uzak tutun:

  • 6
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Çiğ filizler

  • 7
  • 65
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!
Bekleyen gıdalardaki büyük tehlike!

Birçok gıda uzmanı, alfalfa gibi çiğ filizleri bırakın yemeyi, dokunmaktan bile kaçınırlar.