Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

  • 1
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

İşte Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış yemek fabrikası, üretimhane, catering şirketi, restoran gibi yerlerde çalışan gıda mühendislerinin tanık oldukları uygulamalar....

  • 2
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

ANTİBİYOTİKLİ REÇELLER


Reçel üretimi yapan bir firmada kazana bir su bardağı toz kimyasal karıştırılıyordu. Bir gün bu kimyasalı tedarikçiden ben teslim aldım. Hemen faturaya baktım ve eve gidince araştırdım. Bir çeşit antibiyotik. Patronla tartıştık. Zaten iki hafta sonra işten ayrıldım.

  • 3
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

SUSAMIN KİRECİ FAZLA KAÇTI


Tahin ve tahin helvası üretilen işyerinde tarım müdürlüğü tarafından alınan numunelerde ürünün kül miktarı yüksek çıktı. Bunu düşürmenin tek yolu, susamı sertleştirmek için kullanılan sönmüş kirecin Ca (OH)2 uzaklaştırılması. Kabul ettiremedim.

  • 4
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

YEMEKLERE ÇAMAŞIR SUYU


İhale usulü hazır yemek hizmeti veren firmalarda o gün çıkan her yemekten numune alınıyor. Bunu bilen bazı firmalar numune kaplarına kokusuz çamaşırsuyu damlatarak tüm mikropları öldürüyor. Çünkü mikrobiyolojik analiz yapılırken kimyasal analiz yapılmıyor. Birkaç kez neticenin ne çıkacağını merak ederek çamaşır suyu damlattırmadım. Her seferinde salmonella bakterisi çıktı.

  • 5
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

ZEHİRLİ DONDURMALAR


Çocuk işçilerin çalıştırıldığı bir dondurma fabrikasında şekil veren makineden çıkan hatalı dondurmaları bir varilde biriktirip sonra yeniden üretime katıyorlardı. Bu sebeple çocuk zehirlenmeleri meydana geldi. Tarım'a şikâyetler gitti fakat bir şekilde durumun üstü kapatıldı.

  • 6
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

KURTLU CEVİZLER TOZ OLDU


Kuruyemiş firmasında, soğuk hava deposu yeterli olmadığından kuruyemişte kurtlanmaların önüne geçemedik. Depo, kurtlanmış ceviz içi ve kelebek kozalarıyla dolu bademle doldu. Kurtlu cevizler, ceviz tozu; kelebek kozalarıyla dolu badem, kayısı çekirdeğiyle yarı yarıya karıştırılarak badem toz haline getirildi ve piyasaya sürüldü.

  • 7
  • 13
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

İYİ YALAN SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ?


Bir et işletmesine iş başvurusunda bulundum. Bana, "İyi yalan söyleyebilir misin?" diye soruldu. "Hayır" cevabını verdim. Bu, işi kaybettiren cevap oldu. Denetlemede "herhangi bir usulsüzlük yok" demem gerekiyormuş. Şu anda çaresizlikten diplomamı kiraya verdim