Çoğu meyve ve sebze yılın her ayı raflarda yer almasıyla şaşırtıyor. Ancak sebze meyveleri zamanalarında yemekte fayda vardır. Haziran ayında tüketilmesi gereken meyveler; Kısa ömürlü dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı Yeşil erik Malta eriği Kayısı Şeftali Dut Haziran ayın da tüketilmesi gereken sebzeler; Enginar Taze patates Taze fasulye Bakla (ayın ortasına kadar) Bezelye Kabak Sivribiber Domates Salatalık Kuzu ıspanak Semizotu Rezene Marul Üzüm yaprağı Taze soğan Tazes arımsak Dereotu Dolmalık biber Haziran ayında tüketilmesi gereken balıklar; Mercan Levrek Barbunya Tekir Pavurya Istakoz Oruç tutarken susuz kalmamak için yapılması gerekenler Sahurda yemek yerine kahvaltılıkları, sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Sahurda yemekten sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız.Yemek artıklarından arındırmalıyız. Ev yapımı komposto sizi serinletmekle kalmaz aynı zamanda susuzluk ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. Karpuz, şeftali, üzüm gibi su oranı yüksek meyveleri bolca tüketmeliyiz. Sahurda kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Sucuk, işlenmiş et ve kırmızı etlerden sahurda uzak durmalıyız. İftarda oruç açıldıktan sonra sahura kadar 2-2.5 Lt su ve sıvı tüketmeliyiz. Sıvı alımını sadece sahura bırakmamalıyız.